חומרים לסיר גדול:
1 חב' שעועית לבנה אפשר בומבה
1 בצל יבש גדול
1 קןפסא רסק עגבניות קטנה
2 עגבניות בשלות קלופות ומגורדות בפומפיה
1.5 כף קמח
3 כפות שמן זית
כמון 1 כפית
2 כפות מלאות פפריקה מתוקה
2 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור גרוס כחצי כפית
2 שיני שום מעוכות
אפשרות להוסיף
גזר קוביות גסות
תפוח אדמה קוביות גסות
ההכנה:
להשרות עם רבע כפית סודה לשתיה את השעועית כול הלילה
לשטוף אותה היטב ולסנן לפני הבישול
לטגן בסיר עם שמן זית בנדיבות על התחתית את הבצל שהוא קצוץ קוביות בנוניות
עד צבע זהוב להוסיף את הרסק וכול התבלינים מלבד אבקת המרק [לקראת הסוף]
ולטגן מספר רגעים עד שהרסק והעגבניות הופכות לממרח יפה
להוסיף מים חצי סיר ואת השעועית
להביא לרתיחה ולהוריד לאש בנונית
אחרי חצי שעה לבדוק שיש מספיק מים עם חסר להוסיךף ואז מי שרצה גם גזר ותפוח אדמה זה הזמן להוסיף להחזיר את המכסה 3/4 מכוסה ולערבב אחרי כמה דקות
המרק מוכן שהשעועית רכה.