חומרים:
לסיר גדול 1 חב' עדשים [אם רוצים כמות קטנה לחלק לחצי מהכול]
בצל יבש גדול
1 תפוח אדמה גדול קוביות בנוניות
2 גזר בנוני קוביות
1 עגבניה אדומה בשלה, מגורדת
כמון חצי כפית
פלפל שחור גרוס
אבקת מרק עוף
כורכום
4 כפות שמן זית לטיגון
אפשר חלקי עוף למי שרוצה להעשיר את המרק
ההכנה:
את העדשים יש להשרות במים חמימים לפחות 2 שעות
לסנן אותם ולשטוף היטב
לטגן בסיר גדול בצל (קוביות קטנות כמובן) בשמן זית עד לצבע זהוב. להוסיף את העדשים המסוננים לטיגון של מספר רגעים.
לזה להוסיף את העגבניה המגורדת ומים כחצי סיר [זה הזמן להוסיף חלקי עוף למי שבחר]
אחרי שזה מגיע לידי רתיחה להוסיף תבלינים ולבשל 10 דקות על אש בנונית.
להוסיף את הגזר ותפוחי אדמה לבחוש, להוסיף תבלינים לפי טעם כולל אבקת מרק עוף
להמשיך לבשל על אש בנונית קטנה עוד כחצי שעה כשהעוף או העדשים רכים הוא מוכן.
ניתן להסמיך בנוסף את המרק ע"י רבע כוס מים קרים עם כף קמח רגיל לערבב יחד ולהוסיף ב-5 דקות האחרונות של הבישול.
ממליצה לראות מה רמת הסמיכות לפני שמחליטים להוסיף עוד.
מומלץ בזמן ההגשה לסחוט לימון טרי מעל הצלחת של הסועד אפשר גם כוסברה קצוצה טריה מעל.
רצוי וטעים עם לחם טוב באגט או קערת אורז לבן ליד.