* מתאים מעל פיצה ,ליד פסטה ,לשים בו ביצים ולהפוך אותו לשקשוקה מהירה
חומרים:
1 ק"ג עגבניות אדומות רצוי בשלות
2-4 שיני שום שלמות
1 כוס שמן זית
חצי חב' בזילקום
מלח פלפל שחור
ההכנה:
לחתוך לקוביות את העגבניות הבשלות [רצוי לסלק את רוב הגרעינים]
לשים את השמן בסיר בנוני להוסיף את שיני השום כשהן טיפה מעוכות [אפשר ללחוץ עליהן מעט עם ידית הסכין]
לחמם את השמן ולהזהיב את שיני השום
להוציא את שיני השום לצלוחית קטנה ולהוסיף את העגבניות ואת הבזילקום הקצוץ ללא הגבעולים.
לתבל במעט מלח והרבה פלפל שחור רצוי גרוס
להוריד אש בנונית נמוכה חצי מכסה ולבשל כשעה .
הוא מוכן כשהוא נירא סמיך ויפה
את השום אפשר לאכול או למעוך עם מזלג ולהחזיר לרוטב.
בהצלחה