חומרים:
עגבניה אחת
שני בצלים
רצועה דלעת (בערך 8 קוביות)
שני תפוח אדמה
מגש קוביות עגל או בקר
חופן פטרוזליה קצוצה או 3 יחדות סלרי עלים וגבעולים קצוצים
פלפל שחור
שמן זית על כול תחתית הסיר (ולא חשוב גודלו)
מלח
תבלין למרק חוויג יש במרכולית
ההכנה:
לטגן מעט את קוביות הבשר כמה רגעים מכול צד עד שהבשר ניסגר
על זה להוסיף קוביות בצל חתוכות גס ולטגן עוד קצת
להוסיך קוביות עגבניה קטנות ולבחוש מעט
על זה להוסיף 2 כוסות מים ותבלינים לפי טעם רצוי מהחוויג לשים בנדיבות 2-3 כפות מלאות רצוי לטעום אחרי רתיחה ולראות עם חסר מלח או חוויג
להוסיף את שאר הירקות בקוביות גדולות רק אחרי בישול הבשר כחצי שעה ואז ממשיכם לבשל עד שהירקות מתרכחים
המשך הבישול אחרי הרתיחה הראשונה יעשה עם אש בנונית רצוי לכסות שלושת רבעי מכסה הסיר.
*מתאים גם לימים חמים בבית יש מזגן. אפשר לאכול עם באגט טרי על יד ולטבול במרק מידי פעם