מרק אפונה יבשה ושורשים
מרק סמיך מאוד ועשיר. למי שלא אוהב סמיכות גדולה ניתן לאחר הבישול לדלל מעט במים רותחים [חשוב לטעום שוב
אולי חסר תיבול]
חומרים:
1 חב' קטניות אפונה יבשה[במרכולית]
8 כוסות מים
2 ראשי שורש סלרי קלופים וחתוכים קוביות
1 שורש פטרוזליה קלוף ומגורד גס בפומפיה
4 שיני שום קצוצות
2 בצל לבן יבש קלוף וקצוץ
2 גזר קלוף חתוך לקוביות בנוניות
5 כפות שמן
כף גדושה אבקת מרק עוף
פלפל שחור גרוס בנוני
ההכנה:
להזהיב בצל קצוץ בשמן בסיר.
אחרי הזהבה להוסיף שום קצוץ ,קוביות שורש סלרי , שורש פטרוזליה מגורד וגזר.
להוסיף מים ולהביא לרתיחה. להוסיף אבקת מרק עוף פלפל ואת האפונה היבשה. להביא לרתיחה להנמיך אש ולבשל כ-45 דקות עד שהאפונה ניפתחת ומסמיכה היטב את הנוזלים.
מתאים כמנה בפני עצמה עקב הסמיכות אפשר להגיש כמנה ראשונה עם צנימים ליד [הכי טובים תוצרת בית מלחם ישן]