לא מבצע מי יודע מה. חוץ מזה שצריך להתחיל לפעול ערב קודם, מרגע
העשייה
על השיש, ההגעה לקו הגמר -מהירה. זאת עוגה פשוטה לעשייה וטעימה מאוד.
כדאי
לשמור אותה במקפיא ולהוציא חצי שעה לפני ההגשה.
מתחילים יום קודם עם קרם הגאנש:
2 מיכלים שמנת מתוקה
4 כפות גדושות קרם לוטוס
4 כפות סוכר
- ממיסים את כל החומרים במיקרו או בסיר על האש.
-מערבבים היטב לאחר ההמסה.
- כשמתקרר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לילה ויותר.
חומרים לעוגה - למחרת:
2 חפיסות גבינה לבנה 9% (500 גרם)
שליש כוס סוכר
1 כף סירופ וניל
כ- 20-25 עוגיות לוטוס
הכנה:
·
מערבבים את
הגבינה, הסוכר והווניל. מניחים לכמה דקות ומערבבים שוב כשרואים שהסוכר נמס בתוך
הגבינה.
·
מקציפים את קרם
הגנאש (הלוטוס והשמתוקה) שנח במקרר, מאחדים את שתי הקערות (הגבינה וקרם הגנאש) ומערבבים
בעדינות למרקם אחיד.
·
שופכים את התערובת
לשתי תבניות מוארכות.
·
טובלים את
עוגיות הלוטוס במעט חלב ומטביעים אותן בתערובת הגבינה, בשורות לאורך התבנית.
·
מכניסים למקפיא
ומתחילים עם הציפוי.
ציפוי:
חצי חבילת שוקולד לבן (50 גרם)
שליש כוס שמנת מתוקה
2 כפות גדושות קרם לוטוס
·
ממיסים את כל
החומרים במיקרו, מערבבים היטב ומצפים את פני העוגה
שבת שלום - דפני אסף