עוגת תפוזים פשוטה ומועשרת בקוקוס
חומרים:
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 חב' אפיה
1 1/2 קמח רגיל
גרידה מתפוז / או שניים
1 חב' קוקוס יבשה
הכנה:
להקציף 4 חלבונים עם כוס סוכר לסרוגין עד קבלת קצף עמיד. להוריד מהירות לאיטי ולהוסיף את החלמונים והשמן לסרוגין. להוסיף את האפיה הקמח וכוס מיץ התפוזים לסרוגין. בסוף להוסיף בכף בתנועות עטיפה סיבוביות את הגרידה מהקליפה ואת הקוקוס.
לשים בתבנית עם יש את זאת עם החור באמצע זה יוצא הכי יפה, אם לא כל תבנית גדולה טובה למטרה זו.
חום 180 מעלות כ- 45-50 דקות עד שקיסם עץ יוצא יבש לח. אפשר ולא חובה לשים בבלילת הבצק קוביות קטנות של קליפות תפוז מסוכרות או אגוזי מלך קצוצים ומעט קינמון מעל מתאים אך ממש לא חובה.
בתאבון