עוגת אגסים ושמן זית קלה מאוד להכנה ומיוחדת בטעמה
חומרים:
2 ביצים
שליש כוס שמן זית
רבע כוס חלב
1 קליפת לימון מגורדת מלימון שלם
2/3 כוס סוכר + כף סוכר
כוס ורבע קמח אוסם
4 אגסים בנוניים קלופים ופרוסים דק
ההכנה: לחמם תנור ל- 180 מעלות. לשמן תבנית ולשים מעל נייר אפיה. לערבב במטרפה למי שייש או מהר במזלג,בקערה גדולה: שמן, ביצים ,חלב וקליפת לימון, מוסיפים סוכר ולערבב היטב להוסיף קמח עד תערובת חלקה מעין קרמית לזה להוסיף את האגסים בתנועות עטיפה לשפוך בתבנית לאפות כ- 40 דקות. עד שקיסם יוצא נקי.
*אפשר לפזר אבקת סוכר כשהיא מתקררת.