עוגת אפרסמונים
חומרים:
2 כפיות אבקת אפיה
1 כוס מחית אפרסמונים [ רצוי לרסק בבלנדר]
חצי כפית אבקת אגוז מוסקט
כפית ורבע קינמון
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כפית מלח
4 ביצים
2/3 כוס מים
3 כוסות קמח
1 כוס אגוזי מלך שבורים גס
ההכנה: לערבב את אבקת האפיה עם מחית האפרסמונים ולהשאיר 5 דקות בקערה. לערבב ביצים עם התבלינים סוכר שמן מלח ואת המחית אחרי שהם נחו 5 דקות. לערבב עם מים. להוסיף קמח עד שמהכול תיווצר בלילה, להוסיף בסוף את האגוזים. לשמן תבנית משומנת חום אפיה 170 מעלות כשעה אפיה או בשלוש תבניות אינגליש קייק ואז פחות זמן אפיה לבדוק עם קיסם