חומרים:
1 כוס סוכר
1 חב' קוקוס
1 כוס קמח
1 וחצי כוסות סולת
2 חב' אבקת אפיה
1 וחצי כוס מיץ תפוזים רצוי טרי אפשר קנוי
1 כוס שמן
6 ביצים שלמות
חב' אגוזי מלח קצוצים גס
חב' שקדים לא קלויים שלמים
ההכנה:
סירופ:
בסיר קטן לשים 1 כוס סוכר ,אחד וחצי כוס מים וחצי לימון טרי סחוט. לבשל עד רתיחה להנמיח גז ולתת בישול עד מעט הסמכה כשעה.
לכן מומלץ להתחיל עם הכנת הסירופ ובזמן שהוא מתבשל להכין את העוגה.
לשים בקערה סוכר קוקוס אגוזים ולערבב היטב יחד. לזה בהדרגה להוסיף שמן מיץ תפוזים והביצים שרצוי קודם לפתוח אותם ולערבב קצת.
כשהכול הופך לבלילה רכה ונעימה ללא גושים לשטח בתבנית (רצוי פיירקס או חרס) לסמן עם סכין עומק מלא חריצים בצורת רבועים או מעויינים ומעל להניח שקד שלם בכול ריבוע .
לאפות חום בנוני עד צבע זהוב שחום.
כשהיא יוצאת חמה מהתנור לתת לה 4 דקות לנוח ולאט לאט למזוג את הסירופ שהכנו מראש. לא בבת אחת !!!!