פאי בשר
חומרים כ-6-8 מנות:
מגש קוביות עגל לחתוך יותר קטנות
3 כפות שמן
3 כפות קמח
1 כף דבש
4 בצלים בנוניים קצוצים גס
1 בקבוק בירה לבנה
1 כף חרדל רצוי עם גרגירים
מלח פלפל שחור גרוס
לפשטידה:
חצי ק"ג בצק עלים או בצק פריך
ביצה מעורבבת למריחה מעל
ההכנה: לחתוך קוביות קטנות כמה שאפשר לקמח אותם ולטגן במעט שמן זית על להבה גבוה עד צבע חום.להוסיף לבשר את קוביות הבצל הקצוץ ולטגן עוד מעט. לתבל במלח פלפל ודבש להנמיך אש לבנונית לערבב, ולהוסיף שליש מהבירה כשזה רותח להנמיח את הלהבה להכי נמוך ולבשל כשעתיים עד שעתיים וחצי. מידי פעם לבחוש ולהוסיף את שאר הבירה. מקררים להוסיף חרדל ולערבב. בכלי פאי או תבנית מתאימה לפשטידה , מסדרים את הבצק [ לפי מה שבחרתם] עלה מרודד בתחתית מעט בדפנות, לסדר את המילוי ,את הבצק שנישאר כדאי לעשות רצועות ולפזר כמו מעוינים ריבועים שיהיה יפה ומקושט, למרוח ביצה מעל. לאפות בחום 180 מעלות בשליש הנמוך של התנור [ לשים לב למיקום] כ- 20 דקות אני מציעה לבדוק גם אחרי 15 דקות לפעמים נאפה מהר יותר. אם נישארו יותר נוזלים בבשר מהרצוי כדאי לסנן אותם לפני המזיגה שהבצק לא ירטב יותר מידי. מאפה חגיגי אפשר להוסיף לבשר צנוברים לפינוק.