חומרים:
1 ק"ג בשר טחון
3 חב' פטרוזליה
3 חב' בזילקום
2 בצלים גדולים יבשים קצוצים דק
2 ביצים שלמות
מלח ופלפל שחור גרוס דק
שמן זית לטיגון
10 שיני שום קצוצות גס
1 בצל אדום גדול קצוץ גם דק
4 עגבניות חתוכות קוביות גס
1 מיכל שמנת מתוקה
ההכנה:
מערבבים את הבשר הטחון המופשר עם חצי כמות מהפטרוזליה הקצוצה ללא גבעולים וחצי מהבזילקום קצוץ גם כן ללא הגבעולים, חצי מכמות בצל הלבן הקצוץ ,הביצים, פלפל שחור ומלח. ללוש עד שהכול מעורבב היטב.
מחממים שמן זית לטיגון במחבת גדולה שטוחה או סיר דומה מטגנים את שאר הבצל ,הבצל האדום, השום הקצוץ ,העגבניות ,מעט מעשבי התיבול משני הסוגים, מלח ופלפל. מערבבים היטב יחד.
תוך כדי טיגון להוסיף את השמנת המתוקה וחצי כוס מים ולבשל על אש בנונית כ- 10 דקות.
מכינים לבנתיים על מגש או השייש כדורים מתערובת הבשר ומוסיפים בעדינות לרוטב שבסיר,
כול פעם להזיז בעדינות עד שהם טיפה ניתפסים בבישול ואז קל לנתק אותם. כשכולם בסיר מכסים במכסה ומבשלים
עוד חצי שעה בערך (תלוי בגודל הכדורים) ניתן לראות לפי שינוי הצבע אם הם מוכנים. לדאוג שייש מספיק
נוזלים בתבשיל אם חסר אפשר להוסיף עוד מעט מים או מים מהולים בחלב.
בשלב האחרון מעברים לתבנית חסינת אש שניתן לאפות בה, ולשים עוד שעה בתנור שחומם מראש
חום נמוך 150 מעלות (זה יוצא ללא רוטב כמעט) בהצלחה.