חומרים:
חצי ק"ג בשר טחון
חב' כוסברה
חצי חב' סלרי עלים
שליש חב' גרגירי חומוס מושרים מראש
3 תפוחי אדמה גדולים
2 בצל בנוני
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1 כפית שום כתוש
2 פרוסות לחם
שמן זית תחתית סיר
1 ביצה
תבלינים: כורכום פפריקה מתוקה פלפל שחור גרוס מלח קינמון אגוז מוסקט טחון
ההכנה:
קציצות- לשים בקערה בנונית 2 פרוסות לחם [ישן] רטוב סחוט ומפורר, את הבשר הטחון המופשר, כוסברה ללא גבעולים קצוצה דק, השום ,ביצה הקינמון חצי כפית ,מלח כפית שטוחה ,רבע כפית אגוז מוסקט.
לערבב היטב וליצור כדורנים גודל כדורי גולף.
גרגרי החומוס- לאחר השריה לשפוך את המים.
למלא בסיר קטן: מים נקיים, את הגרגירים, מעט מלח וקמצוץ אבקת אפיה.
בערך מרגע רתיחה 30 דקות לסנן מהמים ולהשאיר את זה לתבשיל.
לשים בסיר רחב: את השמן לחמם ולפזר את הבצל היבש פרוס לטבעות דקות. לטגן מעט ומעל לשים את הקציצות כשהן כבר בצורת כדורים קטנים.
להפוך אותן מעט מצד לצד חצי טיגון בערך.
מעל להוסיף: כוס מים מעורבבים עם הרסק ,את הפפריקה כף אחת ,פלפל שחור גרוס חצי כפית ,כף כורכום וכפית שטוחה מלח.
לפזר אחרי שזה רותח את הסלרי החתוך גבעולים ועלים - את חצי החב' הנותרת של הכוסברה. לאחר דקה שתיים לשים את גרעיני החומוס.
לאחר שהורתחו מעל קוביות גסות של תפוחי אדמה קלופים ולבשל כשעה עד שהחומוס והתפוחי אדמה רכים
לדאוג שייש מספיק נוזלים במהלך הבישול [כשהכול כמעט מכוסה במים].
חום הלהבה בנוני נמוך
בהצלחה.
ממומלץ ליד אורז לבן- פיירה- קוסקוס מוכן ברגע-או סתם עם לחם שחור.