ניתן להשתמש בירקות קפואים סנפרוסט במידה ומשתמשים בירק טרי רצוי לבשל את הירק מעט לפני תוספת הבשר בירקות קפואים מוסיפים אחרי שמכינים את הקציצות לבישול קצר 15 דקות.
חומרים לרוטב:
שמן לטיגון
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
חצי חב' אפונה ירוקה / שעועית
זר קטן פטרוזליה קצוצה ללא גבעולים
מים כוס וחצי עד שניים
תבלינים:
כורכום 1 כפית גדושה
פפריקה מתוקה כף שטוחה
פלפל שחור לטעם
אבקת מרק עוף 1 כף / או מלח כפית
חומרים לקציצות הבשר / ניתן לערבב גם עם הודו טחון
חצי ק"ג בשר טחון
פטרוזליה רבע חב' קצוצה ללא גבעולים
1 בצל קטן מגורד גס בפומפיה
3 שיני שום מעוכות / כפית שום קפוא
1 פרוסת לחם ללא הקרום [רטובה וסחוטה לפורר לבשר]
מלח כפית שטוחה
פלפל שחור גרוס גס כחצי כפית
רבע כפית אגוז מוסקט טחון[ יש במרכולית]
ההכנה של הקציצות:
לערבב את כול החומרים יחד כמובן שהבשר מופשר מראש
לטעום מעט את היד שערבבה לראות שלא חסר טעם
במידה וחסר להוסיף
ליצור כדורים אליפסים לא עבים במיוחד, להוסיף לרוטב שהכנו מראש
הכנת הרוטב
לטגן בשמן רצוי זית את הבצל עד השחמה
להוסיף את התבלינים המים ולהביא לרתיחה
להוריד אש בנונית להוסיף את הפטרוזליה מעל להניח את הקציצות שהכנו
ולבשל כ 10 דקות חום בנוני להוסיף את הירק הקפוא הניבחר ולבשל עוד 10 -15 דקות אש בנונית נמוכה .
מתאים ליד אורז לבן, פירה, או לחם טוב.
בתאבון