חומרים:
1 כוס בורגול גס
2 כפות קמח רגיל
1 כפית אבקת מרק עוף
שמן לטיגון
תבלינים
מלח פלפל שחור גרוס גס
מעט אגוז מוסקט כרבע כפית
למילוי הבשרי:
2 בצלים בנוניים קצוצים לקוביות קטנות
250 גר' [חצי חבילת בשר טחון] רצוי כבש בקר מעורב
מלח ופלפל שחור גרוס
אגוז מוסקט מעט קינמון באותה הכמות
חצי חבילה צנובר
ההכנה:
להשרות את הבורגול כשעה כשהוא מכוסה מים לאחר מכן לבננן את הנוזלים שנישארו. ללוש את הבורגול עם הקמח והתבלינים עד קבלת בצק
אם הבצק מעט קשה ניתן להוסיף מעט מים להגמישו, או אם רטוב מידי להוסיף עוד מעט קמח. מחלקים לכדורים קטנים בערך 2-3 ס"מ לשטח מעט ביד את הכדור רצוי שהיד תהייה מעט לחה ממים להניח במרכז 1 כף מלית בשר [שהתקרר בנתיים] לסגור את הבצק ולגלגל בעדינות בין שתי כפות ידיים עד קבלת צורת אליפסה סגורה היטב הצורה מעט מוארכת וזה בסדר.
מכינים את המילוי ע"י טיגון קוביות הבצל עד צבע זהוב ואז להוסיף את הבשר הטחון והתבלינים
ולטגן כ10 דקות בלהבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מוסיפים שוב את הצנוברים ולטגן עוד 2 דקות.
לצנן מעט את המלית.
להכנת הקובה צריך מעט סבלנות וידיים עדינות.
לטגן בשמן בנוני עמוק עד צבע חום זהוב עמוק לא לטגן יותר מ-3 יחד.
ממולץ לאכול חם.
המלצה : ניתן להכין טחינה ביתית במקביל עם נענע קצוצה בתוכה ושום כתוש.
אפשר לסחוט לימון טרי עליהן כשהם חמות.
מתאים ליד סלטים ירוקים.