חומרים :
פטרוזליה חצי חב'
בצל בנוני גדול קצוץ דק רצוי במעבד מזון
1 ק"ג בשר טחון {יש במרכולית בקר+כבש טיבון ויל]
3 כפות שמן זית
פלפל שחור טחון גס
מלח
1 כפית שטוחה קינמון
2 עגבניות בנוניות פרוסות לעיגולים דקים
צנובר [לא חובה אבל טעים]
1 כף סומק [ניתן לרכוש במרכולית]
2 לימונים
ההכנה :
להכניס לקערה את הבשר שהופשר מראש, את הפטרוזליה הקצוצה והבצל, 3 כפות השמן, התבלינים מלבד הסומק, עגבניה וצנובר .
ללוש היטב את הבשר לטעום מעט לראות שלא חסר מלח.
לשטח בתבנית פיירקס גדולה או כול תבנית מלבנית מתאימה עד שיכבה אחידה
לחרוץ חריצים כסימון ריבועים עם כריות האצבעות עד תחתית התבנית וע"י כך בעצם ליצור את גודל המנות שיוגשו בערך 12 ריבועים
מעל כול ריבוע להניח פרוסת עגבניה צנובר ולבזוק סומק על הכול.
לאפות בחום 180 מעלות עד שהבשר ניפרד מהדפנות ומוציא נוזלים רבים מומלץ אפילו באמצא להוציא את התבנית לשפוך נוזלים לכיור ולהמשיך באפיה דבר זה יגרום לבשר להיות יותר קריספי, הצבע כשהוא מוכן ניראה כמו קבב.
כשזה מוכן לסחוט מעל מיץ משני הלימונים גורם לבשר לחמיצות ומחדד את הטעמים.
מתאים להגשה עם ציפס תפוחי אדמה אפויים אורז לבן פיירה רו פתיתים.לא לדאוג להתקבצות זה בגלל המים שישנם בבשר.בהצלחה ובתאבון.