עוף שלם בלימון
חומרים:
1 עוף שלם
רבע חב' מרגרינה מומסת [אפשר במיקרו]
1 לימון שלם גודל בנוני
אורגנו מלח פלפל שחור גרוס
4 תפוחי אדמה עם קליפה שטופים וחתוכים לרבעים
ההכנה:
לסדר בתבנית אפיה את העוף במרכז למרוח אותו היטב
מכול הכיוונים במרגרינה המומסת מעל לפזר את התבלינים
את הלימון חותכים בקצוות וחורצים בו X ומכניסים אותו
שלם לבטן העוף דרך הטוסיק "אין ברירה"
את תפוחי האדמה מסדרים מסביב לעוף ומכניסים לתנור לשעה ורבע בערך.
באמצע הזמן הופכים את העוף לצד השני ואת הנוזלים שמופרשים ניתן להרטיב את תפוחי האדמה זה יוצא חמצמץ וטעים.
העוף מוכן כשצבעו שחום. חום האפיה צריך להיות
ב-20 דקות הראשונות 200 מעלות ואחר כך להוריד
ל150-160 בהצלחה