קציצות עוף / הודו ברוטב עגבניות
חומרים:
חצי ק"ג עוף טחון/ הודו לפי בחירה[יש טחון קפוא מוכן במרכולית]
עגבניה בשלה1
קופסה רסק עגבניות קטנה
שליש חב' פטרוזליה קצוצה ללא גבעולים
2 בצל לבן יבש
תבלינים :פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור כורכום
2 תפוח אדמה גדול
שמן זית רבע כוס
2 פרוסות לחם או 4 כפות פרורי לחם
1 ביצה
4-5 שיני שום
לקציצות- להשרות את הלחם ללא הקרום לסחוט ולפורר על הבשר
לקצץ פטרוזליה ללא גבעולים
אחד בצל קלוף מגורד גס
1 ביצה
תבלינים: מלח פלפל שחור אפשר אגוז מוסקט חצי כפית.
ההכנה:
לרוטב-לטגן בשמן זית את הבצל השני שהוא קצוץ קוביות עד טיפת הזהבה ,להוסיף לו את העגבניה הבשלה קלופה ופרוסה לעיגולים והשום הקצוץ גס. לטגן הכול יחד עם הרסק העגבניות דקה שתיים ולהוסיף רבע סיר מים את התבלינים: פפריקה, מלח, פלפל שחור וכורכום כפית מלאה.להביא לרתיחה להוריד אש בנונית, ולזה לשים את הקציצותשהכנו כשהם ניתפסות ברוטב להוסיף ברווחים את תפו"א חתוכיםלרבעים אפשר לא חובה גם ציפסים של גזר או רבעי קישוא , לבשל על אש בנונית נמוכה כ- 40 דקות מוכן כשהתפוחי אדמה רכים. אם חסר מים להוסיף מעט אוכל זה לא צריך הרבה רוטב.
מתאים עם לחם טוב, אורז לבן, או קוסקוס בין רגע.