חומרים לשתי מנות :
1חב' חזה עוף שלם (במרכולית)
1 תפוז בנוני קלוף ופרוס דק
לרוטב:
2 כפות גדושות של תרכיז פריגת תפוזים קפוא
רבע כוס מים
1 כף סוכר
מעט גינגר טחון [אפשר תבלין יבש אם אין טרי]
2 שיני שום כתושות
ההכנה:
לערבב את כול החומרים של הרוטב להשרות בפנים את החזה (אפשר יום לפני אבל גם שעתיים מראש זה בסדר).לשים בתבנית קטנה מפיירקס כולל הרוטב והתפוזים הפרוסים לאפות חום בנוני כחצי שעה
מתאים ליד סלט עלים חגיגי או עם פירה בטטה.