ארטישוק ותפוחי אדמה
חומרים:
4 כפות שמן זית
1 חב' תחתיות ארטישוק קפואים
4 תפוחי אדמה בנוניים
1 בצל יבש לבן גדול
תבלינים:כורכום כפית, כף אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס בנוני אפשר בהרט או אגוז מוסקט מגורד[ אפשר גם טחון תבלין]
ההכנה:
להפשיר את הארטישוק לחתוך את הבצל לחצי ואז לחצאי טבעות. לטגן במעט במחבת עם שוליים גבוהים, בתוך זה לשים את תפוחי האדמה קלופים ופרוסים לשמניות מעין ציפסים עבים לטגן אותם מעט ולהפוך מצד לצד מבלי שידבקו [ האש בנונית לא חזקה.] להוסיף תבלינים כוס מים ולבשל 5-7 דקות להוסיף את הארטישוקים חצויים ולבשל עד שהתפוח האדמה יהיה רך, אם חסר נוזלים אפשר להוסיף עןד מעט מים.
לפני הגשה ניתן לפזר מעט עלי פטרוזליה קצוצה לצבע קישוט וגם טעם. תוספת חמה מתאימה ליד כול ארוחה.