חומרים:
2 ראשי ברוקולי גדולים
3 כפות שמן
חצי פלפל צהוב
חצי פלפל אדום או ירוק
4 שיני שום מעוכות או 1.5 כפית כתוש מוכן
2 כפות קמח תפוחי אדמה [יש במרכולית]
2 כוסות מרק צח [אפשר להכין עם אבקת מרק ומים רותחים]
3 כפות מיץ מלימון טרי
שקית שקדים פרוסים [יש בכולבו]
או שקדים מולבנים
ההכנה:
מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים ושופכים עליהם מים רותחים ומלח 1 כפית ומשאירים את זה במים כ 5 דקות
לסנן מהמים החמים ולשטוף מיד בקרים
מחממים במחבת שמן ומטגנים את הפלפלים כרצועות להוציא את הפלפלים
בשמן שטיגנתי את הפלפלים אני שמה את השום מטגנת כדקה
מוסיפה את קמח תפוחי האדמה ומוסיפה לסרוגין את מי המרק תוך כדי ערבוב להביא את הנוזלים לרתיחה ולהוסיף את המיץ מהלימון הסחוט ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם
להנמיך את הלהבה ולבשל 5 דקות נוספות להוסיף חזרה את הפלפלים לסדר את פרחי הברוקלי בתבנית הגשה ליצוק את הרוטב מעל ולפזר את השקדים
מתאים כתוספת חמה לכול ארוחה