חומרים:
שקית חומוס יבש 500 גר'
חצי כפית סודה לשתיה
1 פרוסת חלה או לחם שרויה במים
חצי חב' כוסברה טריה ללא הגבעולים
חופן פטרוזליה קצוצה ללא עלים
חצי כפית שום טרי כתוש [או 1 שום כתוש קנוי מוכן]
3 כפות קמח תופח
חצי כוס סודה [אפשר לקחת בחדר אוכל מראש]
1 כפית כמון
1 כפית מלח
ההכנה:
יום לפני שרוצים פלאפל משרים את החומוס עם אבקת סודה לשתיה ומים גובה מעל הגרעינים כ6 ס"מ הם תופחים ולהשאיר כול הלילה. למחרת לשטוף אותם במים קרים ולסנן.
לטחון את פולי החומוס במעבד מזון או מטחנת בשר יחד עם הלחם המושרה הפטרוזליה והכוסברה, תוך כדי מוסיפה את מי הסודה והקמח ולבסוף את התבלינים.
להוציא לקערה וללוש מעט בידיים רטובות.
לחמם מחבת גבוה בשמן לטיגון או סיר ציפס למי שייש
ליצור כדורים קטנים בידיים רטובות או להשתמש במכונה לעשיית כדורים [ניתן למצוא מכשיר בשווקים חניות לכלי אוכל או לפעמים בסופרים גדולים] לא יקר שווה פעם אחת להשקיע
לטגן בשמן כשהוא חם להבה בנונית עד צבע זהוב חום
להוציא למסננת או נייר סופג
מתאים עם טחינה ביתית סלט ערבי עם נענע קצוץ
טיפ ניתן לשמור את הכדורים לפני טיגון במקפיא וכול פעם להוציא ולטגן טרי רצוי לא להפשיר במיקרו ולטגן חצי קפואים בחום בנוני נמוך כי זה לוקח יותר זמן להיטגן בפנים אחרי הקפאה.
קורט פלפל שחור גרוס גס[כחצי כפית]
שמן לטיגון