לכמות של 20 לביבות בנוני קטן
חומרים:
1 ק"ג כרובית
1 כפית מלח
200 גר' קצקבל מגורדת גס או במגימיקס קצוץ דק
שלושת רבעי עירית קצוצה [יש במרכולית] אם אין אפשר בצל ירוק בלי החלק הלבן קצוץ
1 ביצה
4 כפות פרורי לחם
מלח פלפל לפי טעם
לרוטב:
50 גר' חמאה רגילה [חצי חב']
2 כפות מלאות קמח רגיל
כוס ורבע חלב
שמן רגיל לטיגון
ההכנה:
לפרק את הכרובית לפרחים לשים בסיר עם מים [שמכסים את הכרובית]ואחת כפית מלח לבשל 20 דקות עד ריכוך בנוני, לסנן לקרר את הכרובית.
לקצץ את הכרובית המבושלת או למעוך במזלג כמה שניתן. הכול להכין בקערה מספיק גדולה
לזה להוסיף את הגבינה העירית הביצה והפרורי לחם תבלינים ולערבב.
הרוטב:
להמיס בסיר קטן את החמאה מוסיפים את הקמח תוך כדי בחישה נימרצת כדי שלא יהיו גושים
להחזיר את הסיר לגז ולהוסיף בהדרגה את החלב שוב תוך כדי בחישה לבשל על אש בנונית נמוכה עד הסמכת הרוטב לצנן היטב להוסיף לשאר החומרים שבקערה
שלב אחרון
מחממים שמן במחבת גדולה גובה שליש לטגן את הלביבות משני הצדדים עד צבע זהוב יפה
רצוי להשתמש בנייר סופג טעים לאכול חם.