חומרים:
4-5 סלק בנוני
1 כף מלח גס
1/3 כוס שמן זית
5 עלי דפנה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן קנולה
1 כף חומץ יין אדום [אפשר חומץ רגיל אם אין] אבל כדי שיהיה
פלפל לבן מעט לטעם
ההכנה (לא שיגרתית):
לחמם תנור ל- 200 מעלות לסדר על נייר אפיה [שלא יתלכלך]
את הסלק הקלוף חתוך לחצאים מעליו ליצוק את שליש שמן זית,מים מלח גס ועלי דפנה .
לאפות כשעה לא להיבהל! לצנן ולהכין את הרוטב שמעל
משאר החומרים :
חומץ ביין,כף שמן,כף מיץ לימון,כמון כורכום ופלפל לבן לטעום עם חסר מליחות להוסיף במידת הצורך.
להשעות יחד לפחות שעה לספיגת הטעמים.