חומרים:
2 כוסות אורז לבן[שטופים ויבשים]
שמן זית [תחתית הסיר שכבה שמכסה]
1 בצל יבש גדול קצוץ קוביות
כוס וחצי פול ירוק [אם זה לא העונה אפשר קפוא סנפרוסט]
חופן עלי פטרוזליה קצוצה
חופן שמיר קצוץ
חופן כוסברה טריה קצוצה(לא חייב למי שלא אוהב)
3 גבעולי סלרי עלים +העלים קצוצים דק
1 כפית כורכום
2 כפות אבקת מרק עוף/ או 1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
ההכנה:
לטגן את הבצל בשמן הזית עד צבע זהוב
להוסיף את האורז לערבול קצר [דקה שתיים] לזה להוסיף את כול הירקות הירוקים קצוצים +הפול +מים רותחים שמכסים את כול התכולה + תבלינים שהוזכרו קודם להביא לרתיחה להנמיח אש בנונית לבישול 6-7 דקות ואז להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים לערבב עוד דקה בישול כיבוי אש סגירה של המכסה ולא לפתוח כ- 20 דקות.
מתאים כתוספת לכול מנה בשרית או כמנה שלמה צימחונית.