חומרים ל 6-7 מנות
1 חבילת פיסטוקים (לא קלויים)
3 כוסות אורז (איזה שרוצים)
1 בצל בינוני
2 ענפי מרווה מופרדים מהגבעול
תבלינים : חצי כפית קינמון , חצי כפית אגוז מוסט , חצי כפית פלפל שחור גרוס דק , כפית עם בטן מלח ,.
אופן ההכנה
לקצוץ גס את עלי המרווה ואת קוביות הבצל ולטגן בשמן זית (שכל התחתית של הסיר רטובה וטיפה עולה) עד הזהבת הבצל.
להוסיף לזה את הפיסטוקים ואת האורז ששטפנו מבעוד מועד וסחטנו. להמשיך לטגן דקה תוך כדי ערבול בכף עץ.
להוסיף מים רותחים עד שהם מכסים את האורז (לאחר הכיסוי המים צריכים להיות 5 ס"מ מעל האורז )
להביא לרתיחה ולהוריד אש לגובה בינוני לבשל 5 דקות תוך כדי ערבול של פעם פעמיים עם מכסה סגור לכבות את האש ולא לגעת 20 דקות (לא לפתוח בשום אופן)
לאחר 20 דקות הוא מוכן ניתן לפורר עם מזלג לפני ההגשה.
מתאים ליד כל סוגי הבשר בכל צורה ואופן מתאים כמנה מרכזית עם תוספי סלטים , ליד חצילים בתנור