חומרים: (כ 8 מנות)
8 פלפלים בנוניים אפשר אדומים או צהובים להוסיף חן למנה
חצי חב' בשר טחון בקר או בקר כבש
1 כוס אורז מבושל חצי לא רך מידי
4 שיני שום מעוכות
חופן פטרוזליה קצוצה רק עלים
מלח פלפל לפי טעם כחצי כפית מכול סוג לא יותר
1 קופסא עגבניות חתוכות שימורים
1 קופסא רסק עגבניות קטן
כרבע כוס שמן זית
ההכנה:
לערבב בקערה בנונית את הבשר,שום,אורז ופטרוזליה לתבל מלח ופלפל
לחתוך את הפלפלים בשליש הגבוה שלהם כמעין בסיס ככובע ולמלא כשלושת רבעי הכמות בסיר לבשל על שמן הזית את העגבניות והרסק באש בנונית כחצי שעה.
להניח על הרוטב שנוצר את הפלפלים בעדינות כשהם שוכבים ולהוסיף מים חמים לאט לאט עד גובה כמעט הסוף שהם עוד מבצבצים חלק מהפלפל לא מכוסה.
לכסות את הסיר במכסה ולבשל כחצי שעה נוספת ע"י להבת אש קטנה
מומלץ להגיש ליד אורז לבן או פירה.