מוס שוקולד מדהים
חומרים:
4 חב' שוקולד מריר של 100 גר'
2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
8 ביצים מופרדות לבנים בקערה גדולה וצהובים בכלי קטן
ההכנה:
להמיס שוקולד. יש 2 דרכים אחת סיר על סיר וע"י אידוי להמיס ,בעיני הכי קל במיקרו גל לחמם כול פעם 30 שניות עוצמה גבוהה ,לערבב לכסות שוב 30 שניות וכן הלאה עד שיומס הכול. בקערה גדולה עם החלבונים להקציף אותם על מהירות גבוה עד שנוצר קצף קשה. להקציף בניפרד גם את השמנות עד קצף קשה אפשר בלי סוכר. לשוקולד שהתקרר מעט לבנתיים להוסיף את הצהובים ולערבב ברצף זה מסמיך אותם. לזה בתנועות קיפול להוסיף את השמנת המוקצפת וגם את הקצף ביצים. כשכול הזמן מערבבים בעדינות. לשמור מכוסה בניילון ניצמד לפחות יום לפני. אפשר לסדר מראש בכילים שיוגשו ואם אין מקום אז להגיש בקערה הגדולה שהכנתם עם מלא כפיות בפנים. אפשר לרסק מקופלת או שתיים לבנות לגיון הצבע והטעם
בהצלחה.