מתכון להיט קל להכנה , מקפיץ כל ארוחה.
מתכון שנדד בארץ ולאחרונה הגיע מת"א למושב רם - און ומשם למעגן מיכאל לידי דפני אסף.
חומרים:
גלידה כלשהיא מומלץ וניל או קופוצ'ינו
חלבה מסולסלת
טחינה "שכם"
סילאן - דבש תמרים
ההכנה:
בצלוחיות או ברינגים למי שיש
שמים שכבה ראשונה של חלבה מסולסלת בערך בעובי ס"מ או לפי הטעם.
שכבה שנייה: גלידה
שכבה שלישית: עירבוב של טחינה ו"סילאן" ביחס של 1 על 1
ניתן להחזיר למקפיא ואחר כך לאכול או לאכול במידי
למי שעשה ברינגים יש להחזיר למקפיא ואחר כך כורכים מגבת טבולה במים רותחים לכמה שניות סביב הרינג. ומרימים אותו. אם שמים שתי שכבות גלידה זה גם יוצא יפה מאוד.
הצעות להוספה: לרסק ולהכניס לשכב התחתונה (לחלבה) פירורי ביסקוויטים חמאה.
ניתן גם לשלב פקאן סיני בן או בתוך כל אחת מהשכבות