ניתן לאכול חם או כסלט קר
חומרים:
חב' פסטה צינורות קצרים
3 חצילים בנוניים
שמן זית לטיגון
1 בצל גדול קצוץ
400 גר' עגבניות מרוסקות יש בשימורים מוכן במרכולית
מלח פלפל שחור טחון טרי או מוכן גריסה בנונית
200 גר' פטה כבשים
חצי חב' עלי בזילקום ללא גבעולים
ההכנה:
שוטפים את החצילים מורידים קצוות לחתוך קוביות קטנות ולטגן בשמן זית עד צבע זהוב
חובה לסנן מעודפי השומן וגם אחרי זה לשים על נייר סופג לאסוף את השומן שלא ירד לפזר מעט מלח בזמן הסינון.
את הבצל לחתוך לחצי ואז לחצי עיגול דק ולטגן מעט עד זהוב בשמן זית.
על זה להוסיף את שימורי העגבניות. מכסים מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות ,לתבל במלח ופלפל ולהוריד מהאש. להוסיף בעדינות את קוביות החציל ממקודם ולערבב לאט ובעדינות.
את הפסטה לבשל במי מלח אל דנטה לסנן ולהוסיף מעליה בכלי הגשה מרווח את הרוטב.
מפזרים מעל את הבזילקום הקצוץ וגבינת הפטה מפוררת.
את הכול שמים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש 180 מעלות ומגישים מיד
ללא החלק של חימום התנור מתאים גם כסלט קר רק לחכות שהפסטה מתקררת
היטב ואז להוסיף רוטב בזיל וגבינה.