חומרים:
חצי ק"ג חזה עוף / הודו
מלח
פלפל שחור גרוס גס
אפשר להשתמש בעיטורי עגבניות מוכנות [במרכולית]
או עגבניות מיובשות חתוכות גס
שמן זית מעט
פסטה מבושלת אל דנטה כחצי חבילה
ההכנה:
להרתיח את הפסטה לאל דנטה לסנן ולשטוף במים קרים לטפטף מעט שמן ולערבב
[למנוע הידבקות]
במחבת לחמם מעט שמן זית להוסיף את הרצועות מסוג הבשר שבחרתם ולהשחים להוסיף אותם לפסטה + העגבניות המיובשות .
לגיוון אפשר להוסיף בזילקום טרי. או רוזמרין קצוץ מטוגן מעט בשמן שטיגנו קודם לכן
או אורגנו טרי או יבש
אפשר טבעות זיתים שחורים ושום קצוץ מטוגן מעט [זה בתנאי שלא משתמשים בעיטורי עגבניות מוכנות ] אוליביה.
ניתן לאכול חם או כסלט קר