חומרים לבצק :
3 ביצים שלמות
רבע כוס שמן רגיל
קמח כמה שניכנס תוך כדי לישה עד שנוצר בצק רך ונעים לעבודה
[אין להיבהל מהכמות הקטנה יוצא הרבה בדוק!!!]
ההכנה:
לגלגל כול פעם מעט ביד מעין נחש בצק ארוך ודק אפשר לחתוך חתיכות קטנות אבל עדיף לדקק עד ניתוק כול פעם מעין פתיתים מאורכים.
את זה להוריד על מגש מקומח קלות למנוע הידבקות הפסטה.
רצוי ואף כדאי לייבש אותה יום שלם במקום פתוח אך לא בחוץ
ניתן להזיזם אחרי יום כדי שיתיבשו גם בחלקים ששכבו על המגש.
אפשר וגם בדוק לעבוד עם זה באותו היום יוצא טעים אך פחות מיוחד
חומרים לרוטב (תבשיל):
3 עגבניות בנוניות קלופות וחתוכות דק [קוביות או פרוסות לפי טעם אישי]
3 קופסאות רסק עגבניות קטנות
שמן תחתית סיר טבולה
2 כפות פפריקה מתוקה [אפשר קצת חריפה למי שאוהב]
פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
מלח [לטעום את הרוטב לפני שמוסיפים לפעמים כבר לא צריך
6 שוקיים קטנות או ניתחי חזה עוף למי שמעוניין [משפר את הטעם]
ההכנה:
לטגן בשמן מעט את העגבניות עד ריכוך,למי שבחר את השוקיים להוסיף בשלב הזה.
אחר כך להוסיף את הרסק העגבניות והתבלינים עם 2 כוסות מים, להביא לרתיחה לבשל על אש בנונית 5 דקות את הכול
להוסיף את הפסטה המוכנה למים אם חסר מים להוסיף עד גובה הפתיתים ועוד קצת יותר
[הם מתנפחים מעט בבישול]
להנמיח את האש מיד להכי נמוך שאפשר מידי פעם לתת ערבוב קטן להניע את הפסטה משך הבישול כשעה.
כדי לטעום מעט מהפסטה שנשארת טיפה קשה
וזה מוכן בתאבון
*השם בשפה הלובית "דויידה"