פתיתים בצורת אורז או קוסקוס ברוטב וירקות
חומרים ל-5 סועדים:
1 חב' פתיתים
2 עגבניות בנוניות קלופות וחתוכות קוביות או מגורדות
1 קופסא רסק עגבניות קטנה2
גזר חתוך לפרוסות דקות
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
1 בצל לבן גדול קוביות
3-4 שיני שום קצוצות
חופן עלי בזיליקום קצוצים
אפשר לא חובה קישוא קוביות או פירחי כרובית
תבלינים: 1 כף פפריקה מתוקה,1 כף אבקת מרק עוף,מעט פלפל שחור לטעם.
ההכנה:
לטגן בשמן זית את הבצל עד צבע מוזהב , להוסיף את שיני השום והעגבניות ולטגן עד ריכוך. להוסיף רסק תבלינים ובזילקום וכוס מים לערבב ולהביא לרתיחה. להוסיף את כול הירקות החתוכים להוסיף מים עד גובה הירקות ולבשל 15 ד'. אחר כך להוסיף מים כחצי סיר להרתיח ולטעום שלא חסר תבלינים. להוסיף את הפתיתים לערבב ולבשל עד שהם כמעט רכים, חשוב לשים לב שיש להם מספיק מים ועם חסר להוסיף עוד גם תוך כדי בישול. אחרי שמכבים את הגז לחכות עוד 5-10 דקות לפני הגשה כי זה מרכך את הפתיתים.
תוספות ניתן להוסיף כנפי עוף או רצועות פילה עוף בשלב של הבישול לאחר טיגון הבצל.
בתאבון