פוקצה
חומרים:
5 כוסות קמח רגיל
3/4 שקית שמרית פרורים
1 כף דבש
כוס וחצי מים פושרים + 2 כפות מים
1/4 כוס שמן זית2
כפיות מלח
ההכנה:
ללוש הכול לבצק רך אם חסר נוזלים להוסיף מעט או אם לח מידי להוסיף מעט קמח. לכסות במגבת ולהתפיח כ- 50 דקות רצוי במקום חמים.
לשטח על תבנית אחת גדולה אם אוהבים את הפוקצ'ה עבה (אם אוהבים דק אפשר לחלק לשניים ולשטח). מעל ליצור חורים עם האצבעות מעין גומות. למרוח שמן זית בנדיבות ולפזר מעט מלח גס ורוזמרין. או שמן זית מלח וזעת.
אפשר לצ'פר גם עם פרוסות דקות של עגבניה בזיליקום קצוץ וקוביות בולגרית / זיתים / טבעות בצל ועוד רעיונות שרוצים אנצובי,עגבניות מיובשות......