לחמניות עם הפתעה
חומרים ל20-24 לחמניות
לבצק:
4 כוסות קמח רגיל
חצי חב' שימרית
1 כפית סוכר
רבע כפית מלח
1 כף מרגרינה למריחה [עגולה]
4 כפות שמן [אפשר זית]
1 ביצה
1 ורבע / חצי כוסות מים פושרים
ההכנה של הבצק
לשים בקערה גדולה את כול הקמח לעשות גומה באמצע, ולשם להכניס סוכר, מרגרינה,
שמן, ביצה מלח שמרים והמים לסרוגין תוך כדי לישה עד בצק אחיד.
לחכות שיכפיל את ניפחו בחורף לוקח יותר זמן אפשר לשים ליד מקור חימום
חומרים למלית:
קופסא צפתית
3 כפות ק'וטג
חצי בצל לבן חתוך לקוביות ומטוגן
5 עגבניות מיובשות קצוצות
150 גר' גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
מלח ופלפל שחור מעט רק לטעם
אפשר עשבי תיבול שרוצים לא חייב
הכנת המלית
לערבב יחד את החומרים כשמפוררים גם כן את הצפתית עד
שמתקבלת תערובת אחידה.
את הבצק לחלק ל20-24 כדורים בכול כדור יוצרים גומה עם האצבע ולתוכה שמים 1 כף מלית וסוגרים היטב ולעצב מעט שוב לכדור, את החלק של סגירת החור לשים בתחתית של התבנית עם נייר האפיה שהחלק היפה יהיה מעל
להבריש את הלחמניות בביצה טרופה ואפשר לפזר שומשום או פרג.
אפיה בחום 180 מעלות בתנור מחומם מראש [חשוב כי בזמן ההתחממות הבצק מאבד צורה]
אפיה בין חצי שעה לארבעים דקות לאכול חם ים ים........