חומרים:
4.5 כוסות קמח רגיל
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר
חצי קוביה שמרים טריים
3/4 1 מים פושרים
3 כפות שמן זית
ההכנה:
שלב ראשון : לנפות את הקמח זה חשוב לאווריריות. להוסיף את המלח ולערבב כך שהמלח יתפזר בקמח.
להכין בכלי קטן בצד את הסוכר 3/4 מים פושרים והשמרים ולתת לזה ערבוב קל ולהשאיר
כ - 10 דקות להתססה. את זה להוסיף לקמח וגם כוס המים הנותרת וללוש לבצק אחיד.
שלב שני : למרוח את השמן וללוש בעדינות ברצף או ע"י מערבל מתאים ללישה מהירות בנונית כ- 8 דקות.(הבצק דביק בהתחלה ורצוי ללוש על משטח מקומח בנדיבות כאשר תוך כדי לישה מספיגים
חלק מהקמח לתוך הבצק. בזמן הלישה הוא הופך כול פעם לפחות דביק)
שלב שלישי: להניח את הבצק להתפחה בקערה משומנת היטב כחצי שעה ארבעים דקות
מכוסה בניילון ניצמד.
שלב רביעי:ללוש שוב 2-3 דקות להוציא חלק מהאויר שנוצר בבצק.
ניתן לעבד אותו למספר צורות :
ללחם - בתבנית מתאימה ללחם לגלגל את הבצק להניח בתבנית לחם גדולה להתפיח עוד חצי שעה עד השחמה (אפשר לפזר מעט קמח מעל לקרם יבש מאוד אפשר להבריש בחלב).
ללחמניות- ליצור 20 חתיכות ולגלגל לכדורים אפשר גם לקלוע צמה והניח ישר על נייר אפיה ולסדר עם רווחים להתפחה חוזרת .לאחר חצי שעה ניתן להבריש בביצה ולאפות חום בנוני כ- 20 דקות.
לפוקצות- לחלק את הבצק ל- 5 חלקים לשטח כל חלק לעלה בעובי של 1 ס"מ. להתפיח כ- 20 דקות נוספות ולהבריש כל עלה בנדיבות בשמן זית ולפזר תוספות שונות כגון:
1. זעתר
2. רוזמרין גבינה בולגרית מפוררת גס
3. שומשום קצח ופרג
4. פרג ובצל מטוגן קוביות
5. פרוסות עגבניות דקות טבעות בצל יבש עשבי תיבול וזיתים לקישוט
לפיצה בסיס- לרדד לעלה גדול על תבנית אפיה גדולה להתפיח 20 דקות למרוח רוטב עגבניות [קנוי] או שהכנתם (יש באתר רצפט) ולהוסיף תוספות לפיצה לבחירתכם וכמובן גבינה טובה מגוררת [יש מוצרלה במרכולית מוכנה ] לאפות חום בנוני כ 20 דקות
מקווה שתנסו את האפשריות כולם מוצלחות.