למי שלא רוצה להכין יש לקנות מוכן במרכולית יוצא טוב גם כן
הוראות אפיה מתאים גם לקנוי.
חומרים:
1 ק"ג קמח
2 כפות סוכר
1 חב' אפיה
1 כף מלח
מים פושרים
1 חב' מרגרינה עץ הזית או בטעם חמאה
3 כפות דבש
ההכנה:
לערבב בקערה גדולה את הקמח והאפיה המלח והסוכר
בהדרגה להוסיף מים פושרים עד שמתחיל להתקבל בצק דביק בערך 2 וחצי כוסות
ללוש ביסודיות עד שהוא יפסיק להידבק בידיים לכסות במגבת מטבח ולתת לו לנוח במקום חמים כחצי שעה.
ממיסים במיקרו את המרגרינה ואת הדבש
חוזרים לבצק שהכנו קודם ומחלקים אותו בערך ל- 12 מנות כדורים.
שוב נותנים לזה לנוח 15 דקות.
על השייש יוצקים מעט מרגרינה מומסת ולמרוח עם הידיים.
מניחים כדור ומשטחים אותו על המרגרינה ולמתוח כמה שאפשר לכול הכיוונים הכי דק שאפשר [גם אם זה ניקרע קצת לא נורא זה לא מפריע]
להבריש את העלה באותה המרגרינה ששפכנו על השייש, לקפל את הדפנות למרוח ושוב לקפל עד שנוצר מלבן מוארך. אותו לגלגל לנקניק עם הקפלים שעשינו מראש
מסדרים בסיר של גחנון [אם אין זה צריך להיות סיר בעל דפנות דקות ללא ידיות פלסטיק או עץ בגלל החום וסגור היטב] 2 פרוסות לחם מעל את נייר המרגרינה שהשתמשנו לבצק, או נייר אפיה למי שקנה מוכן על זה לסדר את הגחנונים אפשר למי שאוהב ביצים חומות לשים מעל בעדינות ביצים עד גובה המכסה ולאפות במדף בנוני כול הלילה על חום 100 מעלות אפשר להציץ בבוקר אם ניראה שהוא יבש מעט אפשר להבריש במים או במי סוכר שיהיה מתוק [למי שאוהב]
*מתאים ליד: עגבניות מגורדות , סחוג סלט טרי , או סתם בלי כלום בהצלחה!