חומרים לסיר גדול:
1 ק"ג קמח
30 גר' שמרים טריים
2 כפיות מלח
2 כפיות סוכר [אפשר דבש]
1 חב, מרגרינה רגילה [צהובה] טעים יותר מחמאה
מים פושרים
ההכנה:
ממיסים את השמרים והדבש בחצי כוס מים חמימים ולתת לזה לנוח 10 דקות
לשים את הקמח בקערה גדולה יחד עם המלח ולערבב
מוסיפים את תערובת השמרים והדבש בהדרגה לקמח וגם מים פושרים עד שמתקבלת עיסה דביקה [בערך 2 וחצי כוסות]
ללוש מעט בתנועות נימרצות כדי להכניס אויר בבצק
לכסות את הקערה בשקית ניילון ולהמתין חצי שעה
חוזרים ללוש באותה הצורה של קודם [הבצק נישאר דביק]
להניח לתפוח שוב שעה פלוס
ממיסים בסיר את המרגרינה ומרטיבים את הידיים תולשים מהבצק פיסות בגודל כף יד [אגרוף] מגלגלים מעט בקמח ולהניח בסיר ושוב עד שניגמר כול הבצק כך שזה ניראה כדורים מקומחים אחד על השני טבולים בנוזל מרגרינה.
את כול זה שוב להתפיח שזה מכוסה במגבת עוד שעה
את התנור לחמם לחום גבוה 180 מעלות מכניסים את הסיר מכוסה עם מכסה לעשר דקות
ואחרי זה מנמיכים ל- 100 מעלות לאפות לפחות 8 שעות [כול הלילה]
הערה:הסיר צריך להיות סיר גחנון או כול סיר שעומד בסטנדרט דר ללא ידיות ונסגר היטב
מתאים לאכול עם חמאה ודבש
או כתוספת לארות שבת בוקר