חומרים:
50 גרם שמרים
2 כוסות מים פושרים
7 כוסות קמח [חב' וכוס
1 כפית אבקת חרדל [יש במרכולית]
1 כפית מלח
שליש כוס שמן רגיל
חצי קופסא בצל יבש [יש במרכולית] או שקית בצל יבש אוסם
למי שלא רוצה לקנות אפשר על נייר אפיה לייבש בתנור קוביות בצל
1 בצל שלם חתוך טבעות לשפוך על זה מים רותחים ולסנן.
שקית פרורי גבינה צהובה 200 גר'.[אפשר לקנות טל העמק עם החורים ולגרד גס לבד]
ההכנה:
בקערה מערבבים קמח מלח ואבקת חרדל
מוסיפים לזה את השמרים [רצוי שמרית פרורים] ולערבב
מוסיפים שמן ומים וללוש לבצק לתת לזה לתפוח כ40 דקות מכוסה מגבת במקום חמים
לחלק את הבצק לשניים לרדד לעלה עבה ולפזר את הבצל והגבינה שווה בשני החצאים.
לשים כול עלה בתבנית ארוכה כמו של אינגליש קייק להתפיח עוד חצי שעה
למרוח את שני הלחמים שתפחו במברשת עם חלב בנדיבות ולפזר על כול אחד כף מהגבינה המגורדת.
לאפות בחום 180 מעלות כ- 20 דקות להוציא מהתנור ולשים בצורה שווה את טבעות הבצל ששפכנו עליהם מראש מים חמים להחזיר לתנור לעוד 20 דקות נוספות עד צבע שחום
בהצלחה