מאפה זה מוגש חגיגי עם תוספת פטריות אבל ניתן גם להינו בפשטות לשימוש יומי ולא דוקא חגיגי.
חומרים:
בצק פילאס או עלים רגיל [לרדד דק יותר ממה שהוא מגיע]
1 סלסלת שמפניון
1 סלסלה פורטובלו [פטריות חומות] יש במרכולית.
1 בצל גדול חתוך לקוביות עירית [לא חובה]
גבינה בולגרית חבילה
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת אפשר גם טל העמק מגורדת
חצי קופסא קוטג או גבינה 9%
1 ביצה
1 כף קמח או קורנפלור
2 כפות אבקת מרק פטריות/בצל/עוף מה שייש בבית
מעט פלפל שחור גרוס
ועירית קצוצה למי שבחר להשתמש
2 כפות שמן זית ביצה פרג שומשום לזריה
ההכנה:
לערבב את כול החומרים מלבד הבצל והעירית
לטגן את הבצל הגדול שחתוך קוביות במחבת עם 2 כפות שמן זית עד צבע זהוב שזוף
שליש מהכמות להוסיף לתערובת הגבינה שעורבבה מראש וגם חופן עירית קצוצה .
לרדד את הבצק לחתוך מלבנים ולשים מילוי בנדיבות לאורך המלבן באמצע, לגלגל ע"י קיפול מכול צד
את הגליל ארוך סגור להניח על תבנית גדולה על גבי נייר אפיה ולסגור מעגל מהגליל כמו טבעת.
למרוח ביצה ולפזר פרג/שומשום או שניהם יחד.
כך להכין עד שניגמר המילוי להכניס לאפיה חום גבוה 180 - 200 מעלות עד אפיה בצבע חום בהיר.
בזמן שזה בתנור להוסיף לבצל שנישאר במחבת את הפטריות שקנינו שטופות מיובשות וחתוכות לפרוסות.
לטגן 2-3 דקות עד שיתרכחו.
לטבל במעט יין לבן פלפל שחור או לבן גרוס גס ומלח
שזה מוכן שמים את זה במרכז המעגל של המאפה 2 כפות גדושות מתבשיל הפטריות ומפזרים עירית זה טעים ויפיפה להגשה נסו ותקצרו מחמאות.