חומרים : לתבנית מלבנית בגודל 26-28 או עגולה
1 ק"ג קישואים
1 בצל גדול
1/2 זר פטרוזליה (בלי הגבעולים)
1 כפית אבקת עוף/בצל
2 כפות מלאות קמח
3 ביצים
1/2 כפית פלפל גרוס ו-1 כפית שטוחה של מלח
1 כף פרורי לחם
1 כף שמן
אופן ההכנה:
את הקישואים לקצוץ במעבד מזון קיצוץ גס או לגרד בפומפיה עבה.
את הבצל אותו קיצוץ כמו הקישואים
פטרוזיליה לקצוץ דק \(ולשים חופן בצד לפיזור בסוף)
ביצים לטרוף הייטב
לערבב את כל החומרים יחד (חוץ מהפירורי לחם והשמן).
למרוח את השמן על התבנית ומעל לפזר את פירוי הלחם
לשטח את התערובת ולפזר מעל פטרוזליה
לאפות בחום בינוני 180 מעלות עד שהפשטידה משנה צבעה לחום זהוב.
המלצה - לפזר כף שומשום או צנוברים מעל
לגיוון - להוסיף לתערובת 3 כפות קוטג' או 1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת.
מתאים ליד - ארוחת גבינות , תפו"א בתנור , ירק חם
הערה - הפשטידה יוצאת נמוכה אך זה לא מוריד מטעמה המשובח.