חומרים: (לתבנית של עוגה 26)
- בצק פילאס מעדנות (בערך חצי כמות,ניתן להשיג במרכולית)
- 2 יח' חזה עוף מבושל (ניתן לרכוש בחדר אוכל ולחסוך זמן עבודה)
- 4 תפו"א בינוני גדול (ניתן לרכוש בחדר אוכל ולחסוך זמן עבודה)
- בצל גדול מטוגן קוביות ב2 כפות שמן זית
- חופן פטרוזליה קצוצה / שמיר קצוץ
- כפית שטוחה של מלח , מעט פלפל שחור גרוס גס , אפשרות לכמון (לא חובה) , רבע כפית קינמון ורבע כפית אגוז מוסקט במידה ולא שמים כמון .
- 1 ביצה
אופן ההכנה:
לחתוך לקוביות גסות את החזה עוף ,
למעוך גס את התפוחי אדמה
להוסיף את הבצל המטוגן עם השמן שלו מעל התפו"א עם העוף ולזה להוסיף את שאר החומרים מלבד הביצה.
את הביצה להוסיף לתערובת כשהיא קרירה.
לשים בתחתית התבנית דף מהבצק בגודל התבנית , מעל זה לשפוך את התערובת המוכנה , לחתוך בצק לרצועות ברוחב 5 ס"מ ולסדר שטי וערב מעליו ולמרוח ביצה (אפשר לפזר שומשום / גרעיני חמניות / צנוברים)
לאפות בחום בינוני 180 - 200 מעלות עד צבע זהוב חום.
המלצה : ניתן לאפות בתבנית מאפינס כאשר מניחים ריבוע בצק בתוך השקערורית כאשר הבצק גדול יותר מהשקערורית ומטפס על הדפנות מעלה , אין צורך לכסות בבצק מעל.
את אותה פשטידה ואותה המלצה ניתן לעשות עם כבדי עוף מטוגנים עם יין לבן, אפשר גם עם שמנת לבישול 1/3 מיכל ותבלינים. או עם בשר טחון מטוגן.