חומרים:
6 ביצים מופרדות
11/3 כוס דבש
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית קינמון + 1/2 כפית אבקת זנגוויל (לא הכרחי, אם לא אוהבים)
1 כוס סוכר
כפית שטוחה מלח
50 גרם אגוזי מלך קצוצים, או כל פיצוח אחר שאוהבים, או/גם פרי יבש שהוא,
בנוסף לחמישים הגרם.
2 כוסות קמח + 2 כפיות שטוחות של אבקת אפייה
הכנה:
1 - לחמם תנור ל- 180 מעלות.
2 - לערבב בקערה: חלמונים, דבש, חמאה, קינמון וזנגוויל.
3 – להוסיף את הקמח המעורבב באבקת האפייה ואת האגוזים, לערבב היטב.
4 – בקערה נפרדת, להקציף את החלבונים עד שהקצף עומד, להוסיף את הסוכר,
להמשיך להקציף למרקם הומוגני ולהוסיף הכל לעיסה הקודמת.
5 - לערבב בעדינות עם לקקן, "ערבוב של אמהות" שזה ערבוב בתנועות עטיפה.
הבצק מוכן!
אפייה ושמירה:
לשפוך לתבנית 26 או לשתי תבניות אינגליש, לאפות כ- 45 דקות.
אם לא מתאפה, לא להיבהל אפשר להמשיך עוד קצת.
לשמור את העוגה מחוץ למקרר, היא משתבחת בחלוף הזמן.
שנה טובה וחג שמח!