בצק מסוג טורט, ריבת חלב למריחה וקרם גאנש עם שוקולד לבן / דפני אסף
הכל התחיל מזה שהחברים של עמרי ("בן שלי קטן") התלוננו שכבר נמאס להם
מהעוגות מרחיקות הלכת. הם רוצים לחזור לרולדה מפעם, זאת עם הריבת-חלב
והשמנת המתוקה. השתוממתי ואמרתי לבני שרולדה זה פַסה. כבר לא עושים כאלו
היום. אבל הוא התעקש. אז הוצאתי את המתכון מימי הקונדיטוריה ועשיתי את שתי
רולדות כמו שהייתי מביאה בשנות התשעים למרכולית.
האמת, יצא ממש טעים וגם יפה.
הכמויות הניתנות פה הן לרולדה אחת. לשתיים, פשוט להכפיל.
מילוי: יום לפני, לשים בכלי זכוכית מיכל שמנת מתוקה וחבילת שוקולד לבן מחולקת
לקוביות (100 גרם). להכניס למיקרוגל עד שנמס המסה מלאה לערבב היטב. לשמור
במקרר ללילה ויותר.
למריחה: מיכל/צנצנת ריבת חלב, רצוי מתוצרת טובה.
חומרים לבצק:
* 4 ביצים
* 1/2 כוס סוכר
* כפית וניל
* כף מיץ לימון
* כף שמן
* 1/3 כוס קמח
* 1/3 כוס קורנפלור
הכנה: קודם כל להדליק תנור ל180 מעלות
1. להפריד ביצים. להקציף את החלבונים עם הסוכר. להוסיף את החלמונים
ולערבב קלות בלקקן.
2. להוסיף את הוניל, מיץ הלימון והשמן לתערובת הביצים ולערבב בעדינות!
לא להקציף.
3. לערבב את הקמח והקורנפלור. להוסיף אותם תוך כדי ניפוי לתערובת הביצים ולערבב.
4. לשטח שווה את הבצק על תבנית תנור שרופדה בנייר אפיה ולהכניס לאפיה ל-10 דקות.
5. כשמוציאים, לתת להתקרר ממש טיפה ואז לגלגל את הבצק סביב נייר אפיה נוסף.
לתת להתקרר.
זה הזמן להרכיב את הרולדה:
1. להקציף את המילוי ששהה במקרר. זה הקרם הגאנש.
2. לפתוח את עלה הבצק למרוח עליו את ריבת-החלב, בנדיבות.
אם הריבה לא נמרחת בקלות אפשר לחמם אותה במיקרו או לדלל במים.
3. למרוח את קרם הגאנש, מריחה שווה ולגלגל יפה את הרולדה.
ציפוי:
1. 50 גרם שוקולד מריר עם בערך שליש כוס שמנת מתוקה. להמיס במיקרו.
2. כשנמס למרוח על העוגה.
3. לפזר למעלה מקופלת לבנה. הכינותי מראש (דברים שצריך לבדוק שיש בבית לפני שמתחילים):
מיכל שמנת מתוקה. ריבת חלב. שוקולד לבן. שוקולד מריר. שוקולד מקופל לבן.
|