"קחי לך תפוחים ותמרים..." / דפני אסף
יש סוג מסוים של עוגות, בעיקר אלו עם הפירות, שקודם כל אני מנסה לעשות אותן עם
קמח מלא וסוכר חום. יותר טעים ויותר בריא. כזאת היא פאי התפוחים הזאת:
הבצק:
21/2 כוסות קמח מלא
150 גרם חמאה חתוכה לחתיכות
3/4 מיכל שמנת חמוצה
1 חלמון
1/4 כפות סוכר חום
מלית התפוחים:
5 תפוחים חתוכים גדול או קטן. כמה שיותר קטן, התפוחים מקבלים את הטעם של
הסוכר והחמאה ופחות טעם של עצמם. אז איך שאוהבים.
25 גרם חמאה חתוכה לחתיכות
4 תמרים גדולים חתוכים לחתיכות
חופן אגוזי מלך חתוכים גס
שתי כפות קמח מלא
3/4 כוס סוכר חום
כפית קינמון – רק אם אוהבים
הכנה:
שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים עד לקבלת בצק. לא יותר מדי ולא במעבד מזון.
בצק פריך צריך לקבל כמה שפחות לישה, אחרת הוא יוצא סמרטוט.
מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. מרדדים את החלק הגדול לעלה ומצמידים אותו
לתבנית פאי 24, עגולה או מרובעת – לא משנה.
את החלק הקטן מרדדים ושומרים במקרר.
מערבבים את כל חלקי המלית. שופכים אותה על הבצק המרודד שבתבנית מהדקים,
מיישרים ומכסים אותה בעלה הבצק הקטן. אפשר למרוח ביצה ולקשט בקצת סוכר חום
וחיתוכי סכין או נעיצות מזלג.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-45 דקות.
|