לפני כחודש, חגגנו בישיבת צוות הוידיאו הקהילתי את בואו של בועז לוי, בנם של שירלי וצור לוי, לאוויר העולם. לכבוד האירוע הבאתי שטרודל תפוחים עם פְנים חמצמץ ומתוק ועטיפת בצק עלים פריכית וטרייה שאפיתי באותו בוקר. חגי נתיב התלונן בפה מלא, תוך כדי בליסת השטרודל, שהוא לא אוהב מתוק ושהיה עדיף לוּ המילוי היה מבשר טחון (עם אותה כמות צימוקים וקינמון) במקום התפוחים. למחרת ניסיתי, ובאמת יצא טעים מאוד. ביציאה מאולפן הוידיאו שמתי לב שלמרות הכל, חגי העלים איזה שש פרוסות מהשטרודל המתוק הזה שהוא לא אוהב. הכינותי מראש: בצק עלים (מי שלא מכין לבד), 500 גרם בשר טחון (רצוי מהקצב), צנוברים, צימוקים חומרים: בצק עלים כלשהו. קנוי או שק"מ. שקמ: 1 מיכל שמנת + 21/2 כוסות קמח + חבילת מרגרינה (כדאי שהמרגרינה תהיה מ-200 ג' חמאה). 2 בצלים בינוניים 500 גרם בשר טחון, עדיף טרי ולא מופשר מהמקפיא 1 כפית מלח, או לפי הטעם 1/4 כפית פלפל 1 כפית קינמון, אפשר להגיע גם לשתי כפיות קינמון ואפשר גם כפית בהרט 50 גרם צנוברים קלויים 50 גרם צימוקים הכנה 1: - מחממים תנור ל-180 מעלות
- קולפים את הבצלים. חותכים אותם לריבועים, מטגנים במחבת בשמן זית על אש גבוהה.
- מוסיפים את הבשר הטחון מטגנים כרבע שעה, מערבבים היטב. מפרידים בין גושי הבשר שנוצרים. בזמן הטיגון מוסיפים את התבלינים. מלח, פלפל, קינמון.
- מורידים מהאש ומוסיפים צימוקים וצנוברים, ומניחים להתקרר
הכנה 2: - מרדדים שניים או שלושה עלים מהבצק על השיש לפי הגודל שאוהבים את השטרודל. שלושה יתנו שטרודל רזה ועדין (כמו בתמונה). שניים, עבה ועסיסי. אורך העלה צריך להיות כ-35 ס"מ, והרוחב כ- 17 ס"מ, או בהתאם לחלוקה, תהיו חברה'מנים ותראו איך זה מסתדר.
- מחלקים את הבשר לשתיים או שלוש כמויות שוות. מניחים לאורך כל עלה. מגלגלים את העלים וסוגרים יפה.
- מורחים בביצה טרופה עם כף שמן. בוזקים למעלה חופן שומשום, חותכים חריצים קטנים עם סכין חד בחלק העליון של ה"עוגה" ומכניסים לתנור לכ- 40 דקות. צבע הבצק צריך להיות חום בינוני. לא כהה מדי ולא בהיר מדי.
המלצה: אם אתם אנשים מסדרים ומתוכננים. כדאי לכם לעשות את השטרודל בשר ביום האכילה כך הבצק נאכל כשהוא עדיין קריספי. אחרי יום יש לבצק העלים נטייה להפוך לסמרטוט. ועוד: בכל-זאת נשאר קשר בין שטרודל התפוחים המקורי לזה עם הבשר, מכיוון שליד כל פרוסת שטרודל בשר שיוצא מהתנור, טעים מאוד לשים (אם היא לא מתוקה מדי) קונפיטורת תפוחים. |