עוגת גבינה עם אייריש-קרים נכון, עוגת יוקרה. זה לא יקרה הרבה אני מבטיחה, אך מבין עוגות היוקרה, העוגות המסובכות, או איך שלא נקרא להן. זאת הקלה ביותר לעשייה. אם יש את הזמן וקצת סבלנות, ההשקעה ביחס לתוצאה ממש שווה. תשאלו את אליס ברנט. היא לקחה ממני פעם את המתכון הזה ומאז לא מפסיקה לעשות אותו. הכינותי מראש: עוגיות פתי-בר. 2 חבילות גבינת שמנת - הכי טוב "פילדלפיה", אך אם רוצים גוון דיאטטי אפשר ללכת על גבינת שמנת 5%. אייריש-קרים או חיקוייו. 2 מיכלים שמנת מתוקה. 14 גרם ג'לטין. תבנית 26. חומרים לתחתית: - 200 גרם (2 כוסות) עוגיות מפוררות היטב. שמים בתוך שקית ודופקים להן על הראש עם מערוך, או כותשים אותן במעבד מזון.
- 100 גרם חמאה מומסת (אפשר פחות).
- 40 גרם שקדם קצוצים גס, חותכים כל שקד לבערך שלוש חתיכות.
הכנת התחתית: מערבים את כל החומרים ומהדקים לתחתית של תבנית 26. שומרים במקרר. חומרים למלית הגבינה: - 11/2 (אחת וחצי) כוסות חלב
- 1 כף קפה נמס
- 2 חבילות גבינת שמנת. במשקל, זה יוצא פחות או יותר 500 גרם.
- 1/2 כוס סוכר
- 1/3 כוס אייריש-קרים
- 1 כף וניל
- 14 גרם ג'לטין
- 2 מיכלים שמנת מתוקה (אפשר להוסיף 2 כפות סוכר. זה מקל על ההקצפה ומוסיף למתיקות)
הכנת המלית: מחממים את החלב והנס קפה עד לפושר. לא להרתיח!!! - בקערה נפרדת, שמים את הגבינות. אם משתמשים בפילדלפיה, אני מציעה לחמם כ-10 עד 20 שניות במיקרו, אחרת הגבינות נוקשות מאוד וקשה לערבל אותן.
- לגבינות מוסיפים את הסוכר, האייריש-קרים והווניל. מערבלים עם מיקסר במהירות נמוכה עד לקבלת עיסה הומוגנית. מוסיפים את החלב החם לאט תוך כדי עירבול במיקסר.
- לפני שנמשיך עם הג'לטין, נסגור פעם אחת ולתמיד את הפינה הזו. בתחתית הדף הוראות מדויקות להמסת ג'לטין בצורה הטובה ביותר. אחרי שממיסים את הג'לטין, מוזגים אותו בזרזיף ממש על המלקחיים של המיקסר בעודו עובד לתוך עיסת הגבינה.
- בקערה נפרדת, מקציפים את שני מיכלי השמנת המתוקה. כשהיא מתייצבת מוסיפים אותה לעיסת הגבינה. מערבבים עם לקקן (לא עם מיקסר) בתנועות עטיפה, שופכים הכל לתבנית שחיכתה עם התחתית. מכניסים למקרר או למקפיא. כאן העוגה מוכנה ואפשר, אחרי שהתקררה לילה במקרר או 4 שעות במקפיא, להגיש אותה כמו שהיא.
- אם רוצים לקשט, הדמיון יכול לרוץ, פסי שוקולד מומס עם קצת שמנת מתוקה, כוכבי שמנת מסביב ועליהן סוכריות-טופי כמו בתמונה, שוקולד מריר או חלב, או לבן מגורר, שקדים קצוצים ועוד.
הכנת/המסת הג'לטין: שמים את הכמות הרצויה (במקרה שלנו 14 גרם), בכוס זכוכית. מוזגים פנימה (בזהירות) רבע כוס מים קרים ומערבבים היטב עם הג'לטין. נותנים לו לנוח כדקה. מוסיפים מים עד לכחצי כוס ומכניסים למיקרוגל. משהדלקנו את המיקרו יש לעקוב אחרי הכוס שבפנים. כשהנוזל מגיע לרתיחה מוציאים אותו ומזרזפים לעיסה תוך כדי עירבול במיקסר. בשלב הזה, בין ההוצאה מהמיקרו עד לעירבולו בעיסה המיועדת, לא כדאי להמתין יותר מדי, כי הג'לטין עלול להתקשות ואז יווצרו בשלב הכנסתו לעיסה הקרה גושים ריריים מהסוג שאנחנו לא מחבבים. |