מאז שחזרתי, לפני קרוב לעשרים שנה, מהטיול המאורגן של הקיבוץ לירדן, אני מחכה
שראובן ארד יארגן לנו עוד אחד כזה רק בשביל לאכול שוב את עוגיות הבריאות של
מירי הורביץ, שהביאה לטיול הזה לפחות שתי תבניות מהעוגיות האלה אם לא יותר. יש
המון מתכונים לעוגיות בריאות, טובים וטובים יותר, אבל כאלו לא טעמתי לפני ולא
אחרי. כולנו הבאנו עוגות ועוגיות לטיול בירדן וחילקנו אותן בנדיבות. אך היה איזשהו
שלב בטיול, כאילו עברה החלטה באוויר בלי שהיתה מועצה מוקדמת שהעוגיות הכאילו
פשוטות האלו מנצחות. משהו בהן גרם לנו להתרוממות רוח כל פעם שמירי עשתה
איתן "סיבוב" באוטובוס. או אז גם היו יוצאות להדס פרנקל, שכנתי לספסל באוטובוס
ולחדר במלון (ולחיים), הבדיחות הכי טובות.
חומרים :
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה +1 שקית סוכר וניל
100 גר' שקדים גרוסים
100 גר' צימוקים
100 גר' קוקוס
חופן סובין
חופן קוואקר
2 ביצים שלמות-מקושקשות
1 חבילה מרגרינה רכה ללא מלח
(לא כדאי להחליף בחמאה למרות שהיא יותר בריאה כי המרקם יוצא אחר ופחות טעים)
½ 1 כוסות סוכר חום
אופן ההכנה
• שמים את כל החומרים בקערה את כל החומרים, לשים ביד, יוצרים סהרונים בגודל
אצבע (הצימוקים צריכים להיות בתוך הבצק כך שלא יבלטו למעלה כי הם ישרפו).
• אופים בתנור שחומם ל- 100 מעלות כשעה בתנור טורבו, יוצאות 2 תבניות גדולות
מהכמות הנ”ל.
• בתום שעת האפייה אפשר להשאיר את העוגיות בתנור כבוי כדי שיתייבשו יותר. את
העוגיות יש לשים על נייר פרגמנט רגיל ללא שמן וקמח. ולשמור אותן בכלי סגור היטב,
לבל יקבלו לחות.
• מי שאופה בתנור רגיל (לא טורבו) יכוון את התנור ל-180 מעלות, ולכ-25 דקות אפיה,
עם השגחה!
|