לכבוד חנוכה, מתכון ללביבות בטטה. הלביבות האלו שונות מאוד מלביבות תפוחי האדמה
שאכלנו בילדותנו, (שגם הן היו טעימות וכבודן יישמר לעד).
לעומת אלו מהעבר, הן קלות להכנה. לא צריך לרסק טונות של תפוחי אדמה ואחר-כך
להתמודד עם כל המים שיוצאים מהן ללא הפסקה ומחרפשים את הבלילה ושלא לדבר על
כמה הבטטה היא בריאה יותר מה"תפוח של אדמה" שאייל שני נמרח עליו בפרסומת.
בימי החנוכה של ילדותנו, אחרי שגמרנו ליהנות מטעמן הנפלא והמתוק של הסופגניות
(שמנו המון ריבה ואבקת סוכר) עברנו לטעם המלוח של הלביבות (האפשרות ללביבה
מתוקה הגיעה הרבה יותר מאוחר). המטפלות שלנו, שטיגנו לנו את כל אלו, גם המטגנות
הטובות ביותר מביניהן היו זורקות בסוף חלק מהבלילה לפח מפני שהיא היתה נהיית
מימית מידי, זוכרים?
חומרים:
קילו ורבע בטטות
1 ביצה
בצל בינוני קצוץ דק
חצי כפית מלח
1כפית אבקת מרק
פלפל שחור
70 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 כוס קמח
הכנה
1. מקלפים את הבטטות וחותכים לריבועים. שמים בסיר עם מעט מים ומבשלים עד
שהבטטות מתרככות. מורידים מהאש, שמים את הבטטות במסננת עד שיוצאים כל המים
ומניחים להתקרר.
2. מועכים את הבטטות ומוסיפים את הביצה, הבצל, המלח, אבקת המרק, הפלפל שחור
והגבינה. מערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
3. משמנים מחבת טפלון ומחממים. מרימים מהבלילה המוכנה כל פעם כף ומניחים
במחבת. כל לביבה בגודל של כף. מיישרים ולוחצים קצת בעזרת מזלג. מטגנים משני
הצדדים לצבע זהב כהה. מוציאים מהמחבת וסופגים את השמן
בעיקרון: השלד הוא הבטטות, הביצה והקמח. כל השאר זה תבלינים ואפשר לשחק אתם
לפי הטעם. להחליף ולהוסיף: כפית סוכר חום להגברת הטעם, כפית סויה במקום המלח,
גבינה בולגרית במקום או בנוסף לצהובה וכן הלאה.
|