ראשית, כמה מילים על ובזכות הקראנץ'. מי שרוצה ללכת בדרך הקלה. יכול לגמור את הסיפור עם כוס קוקוס ולצפות את כדורי התמרים בקוקוס במקום הקראנץ'. אך למי שרוצה לצאת גדול כדאי להמשיך אתי עד סוף הקראנץ'. זה מעדן שאפשר לאכול אותו גם בלי לקשר אותו עם כדורי התמרים, כמו שזה נראה בתמונה. אך כשטוחנים אותם לדקויות שונות השקדים המסוכרים האלו יכולים לקשט ולהמתיק את חייהם של כמעט כל עוגה וכל מעדן. אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא לימים קשים.
הכינותי מראש: 200 גרם חמאה, חבילת תמרים לחוצים, 200 גרם עוגיות פתי-בר. חומרים: 200 גרם חמאה חצי כוס סוכר חום 2 כפות דבש לשים בסיר לבשל על האש עד שנמס טוב. 500 גרם תמרים לחוצים ומגולענים לחתוך את יציקת התמרים הלחוצים לכמה חתיכות ולחמם טיפה במיקרו (זה יקל על המַסַתם בהמשך). להוסיף לסיר את התמרים לתערובת החמאה בעוד הסיר על אש נמוכה ולבחוש היטב כעשר דקות, עד שהעיסה נהיית הומוגנית.
להוריד מהאש.
כף תרכיז תפוזים כף וניל כף ברנדי 50 גרם אגוזי פקאן או מלך כפית קינמון (רק למי שאוהב) 200 גרם עוגיות פתי-בר מרוסקות להוסיף את כל החומרים, לערבב היטב וליצור בידיים רטובות כדורים בקוטר של שלושה ס"מ
הקראנץ': חצי כוס סוכר 100 גרם שקדים משמנים חלקת שייש (אסור על קוריאן) בשכבת חמאה. חותכים את השקדים לחצי או מרסקים קלות (שניים שלושה פולסים) במעבד מזון עם סכין חדה ושומרים בצד. ממיסים את הסוכר בסיר עבה ( הכי טוב סיר קרמי) על אש בינונית. שומרים היטב שלא יישרף! ברגע שהסוכר זהוב מוסיפים לסיר את השקדים. מערבבים מהר עם כף עץ וכשכל השקדים מכוסים בסוכר שופכים אותם על השייש המשומן. להשתדל להפריד בין הדבוקות. כלומר, שלא יצא גוש של שקדים מחוברים. רק אחרי שהשקדים המצופים התקררו היטב מכניסים אותם למעבד המזון ונותנים כמה פולסים לריסוק לא מלא. עיטוף כדורי התמרים: מפזרים את הקראנץ' על צלחת. לוקחים כל כדור, רצוי כשהוא עדיין חם ומועכים אותו בתנועת גלגול אל הצלחת עם שכבת הקראנץ' תוך כדי עיצובו הסופי לעיגול. המהדרין יניחו כל כדור עטוף שכזה, בתוך מנג'ט מספר אחת (אפשר צבעוני). זהו קינוח עולמי. ממש נושך את הלשון מרוב טוֹעֶם. |